Menu
Inessa Kaagman: 'Het zal een pittige week worden'

Inessa Kaagman: 'Het zal een pittige week worden'

De Ajax Vrouwen zijn in de 2e week van 2018 neergestreken in het Portugese Quarteira. Het team van Benno Nihom vloog maandagochtend samen met de mannen richting Zuid-Europa. Inessa Kaagman, voor de 3e keer op trainingskamp met de Ajax Vrouwen, is inmiddels een ervaringsdeskundige.

De kop is eraf
,,Het trainingskamp bevalt erg goed, we hebben er nu 2 trainingen opzitten. Het is de 2e keer dat we Portugal bezoeken, vorig jaar zaten we in Alburfeira en het 1e trainingskamp was in Spanje. Het is pas de 3e keer dat de Ajax Vrouwen op trainingskamp gaan.”

'Het traininskamp is erg goed voor de teambuilding'

Voor het eerst reisden de vrouwen samen met Ajax 1 richting Zuid-Europa. ,,Dat was inderdaad nieuw. Andere keren zaten we altijd in een ‘normaal’ vliegtuig waar we bij andere mensen zaten. Dit keer hadden we meer ruimte en kregen we eten, we merkten dus wel een verschil.”

Inessa Kaagman (staand midden) tijdens de 1e training van de Ajax Vrouwen in Portugal.
Inessa Kaagman (staand midden) tijdens de 1e training van de Ajax Vrouwen in Portugal.

Browns Sports & Leisure Club
,,De accommodatie bevalt goed. Er is een ruime gym en het trainingsveld ligt naast ons resort, dat is ideaal. Andere jaren hadden we altijd een hotel, dit keer bungalows. Daarnaast is er een spa waar we later in de week ongetwijfeld nog gebruik van gaan maken. Het buitenzwembad is bij deze temperaturen (15 graden red.) niet optimaal, maar misschien ga ik er later deze week na een zware training nog in tot mijn middel.”

Battle of the bungalow
,,Ik deel een slaapkamer met Davina (Philtjens red.). Samen met Kelly (Zeeman red.) en Stefanie (Van der Gragt red.) delen we een bungalow. ‘s Avonds spelen we vaak nog spelletjes, er is dan een battle tussen de slaapkamers. Stefanie heeft bijvoorbeeld ‘keezen’ meegenomen, zelf heb ik 'beverbende' meegenomen.''

Tijdens de 2e dag in de Algarve was het één groot waterballet.
Tijdens de 2e dag in de Algarve was het één groot waterballet.

Hoe ziet een dag eruit?
,,We hebben 1 training per dag op het programma staan. De rest van de tijd wordt gevuld met persoonlijke gesprekken en teammeetings. Er kan na overleg ook extra getraind worden in de gym. In de vrije tijd ondernemen we ook andere activiteiten, dinsdag hebben we bijvoorbeeld Quarteira bezocht. Er zijn ook meiden die hun vrije tijd benutten met studeren."

'We moeten klaargestoomd worden voor de competitie'

Fysiek of tactisch?
,,Ik denk dat het een combinatie wordt van beide. Onze staf wisselt dit altijd erg goed af zodat we niet overbelast raken. Tegelijkertijd zal het een pittige week worden. We moeten namelijk klaargestoomd worden voor de competitie, op 26 januari wacht VV Alkmaar al.”

,,Tijdens het trainingskamp zitten we 24 uur per dag op elkaars lip. Op deze manier worden we als groep automatisch hechter. Het is erg goed voor de teambuilding.”

Lees ook: Liveblog Portugal
Bekijk ook:
Een historisch jaar voor de Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Dries Govers & ProShots