Menu
Jong Ajax lijstaanvoerder na winst in Helmond

Jong Ajax lijstaanvoerder na winst in Helmond

Jong Ajax heeft met 1-4 bij Helmond Sport gewonnen en staat daardoor alleen aan kop in de Jupiler League. Carel Eiting, Mateo Cassierra (2x) en Dennis Johnsen zorgden voor de Amsterdamse doelpunten.

Voordat Jong Ajax aan het duel in Noord-Brabant begon, deelde het team van Michael Reiziger de koppositie nog met FC Oss en MVV. De concurrenten lieten echter allebei punten liggen, waardoor Jong Ajax nu alleen lijstaanvoerder is van de Jupiler League. Cassierra maakte zijn vierde én vijfde doelpunt van het seizoen en was hiermee de grote man in Helmond.

Basisdebuut Ché Nunnely
Reiziger stuurde een gewijzigd basiselftal het kunstgrasveld van Helmond op. Ché Nunnely maakte zijn basisdebuut in het betaalde voetbal. Vorig seizoen had de 18-jarige rechtsbuiten al 20 minuten in Jong Ajax gespeeld tegen FC Emmen, deze avond stond hij voor het eerst aan de aftrap. Stan van Bladeren stond voor de tweede keer dit seizoen onder de lat bij Jong Ajax. Issam El Maach, afkomstig uit Helmond, was de reservedoelman.

Op het moment dat Mateo Cassierra de aftrap voor zijn rekening nam, was het Lavans Stadion nog verre van gevuld. In de eerste minuten van het duel in Brabant kwam Jong Ajax nog niet echt in zijn spel. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Amsterdammers steeds gevaarlijker. Na een kwartier spelen liet Dennis Johnsen voor het eerst zijn klasse zien, hij dribbelde naar binnen en haalde hard uit, doelman Van Gassel kon zijn inzet pareren.

Blunder
Na een halfuur spelen verdween de brilstand van het scorebord. De snelle Cassierra werd de diepte ingestuurd, de Colombiaan legde de bal terug waarna Johnsen de bal slim liet lopen. De ingelopen Eiting schoot hoog in en zag dat Van Gassel de inzet niet afdoende kon pareren: 1-0.

Vlak voor rust kwam de flets spelende thuisploeg toch nog op gelijke hoogte. Scheidsrechter Gerrets legde de bal op de stip nadat de wild-uitkomende Van Bladeren zijn opponent tegen het gras werkte. Furghill Zeldenrust benutte dit buitenkansje en zorgde voor een 1-1 ruststand.

Feest na de openingsgoal van Carel Eiting.
Feest na de openingsgoal van Carel Eiting.

Cassierra
Na rust liet Jong Ajax nog steeds niet het beste spel van dit seizoen zien. Toch kwam het team van Reiziger weer op voorsprong. Na een handsbal van aanvoerder Stephen Warmolts kon de scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Mateo Cassierra nam de strafschop voor zijn rekening en maakte alweer zijn vierde doelpunt van dit Jupiler League-seizoen. Zes minuten later liep Jong Ajax verder uit en maakte de Colombiaan zijn tweede doelpunt van de avond.

In de slotfase van het duel zorgde Dennis Johnsen voor de 1-4-eindstand. Hij haalde van buiten de zestien heerlijk uit, de bal ging via de onderkant van de lat in het Helmondse doel. De Ajacieden konden tevreden terugreizen naar Amsterdam met 3 punten op zak. Trainer Reiziger beaamde dat: ,,Van onze kant was dit een goede wedstrijd", aldus de trainer. ,,Er waren mooie combinaties en mooie goals. In de eerste helft hebben we het tempo hooggehouden. De goal kregen we een beetje cadeau, maar we kwamen vaak door. In de tweede helft konden we het tempo hoog houden, waardoor er meer ruimte kwam."

Op 25 september gaan de talenten de koppositie verdedigen, Telstar komt dan op bezoek op Sportcomplex de Toekomst. 

Scoreverloop: 30. Eiting (0-1), 45. Zeldenrust (p) 1-1, 57. Cassierra (p) 1-2, 63. Cassierra 1-3, 88. Johnsen 1-4.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Zeefuik, Doekhi, Bergsma, Dankerlui; Eiting, De Wit, Mazraoui; Nunnely (85. Boultam), Cassierra, Johnsen

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Proshots/Peter van Ninhuys