Menu
Jong Ajax revancheert zich met zege in Helmond

Jong Ajax revancheert zich met zege in Helmond

Jong Ajax heeft zich vrijdagavond tegen laagvlieger Helmond Sport hersteld van de pijnlijke 0-6 nederlaag tegen sc Cambuur. De Amsterdammers waren met 1-3 te sterk voor de Noord-Brabantse club.

Jong Ajax ging met één missie richting Noord-Brabant: zich herstellen van de blamage van afgelopen maandag. Het team van Micheal Reiziger begon overtuigender aan het duel dan Helmond Sport en kwam na 10 minuten al tot scoren. De jarige Jürgen Ekkelenkamp zette met een mooie assist Danilo Pereira een-op-een met Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel. De Braziliaan schoot koelbloedig de bal hard in de linkeronderhoek: 0-1.

Blijdschap bij Danilo Pereira. Gravenberch kijkt toe.
Blijdschap bij Danilo Pereira. Gravenberch kijkt toe.

Bijna 0-2
In de 17e minuut kwam Jong Ajax bijna op een 0-2 voorsprong. Na een corner verschalkte Jeroen Verkennis bijna zijn eigen doelman, maar dat wist Van Gassel ternauwernood te voorkomen. In diezelfde minuut trapte Sven Botman over de bal heen, waardoor Arne Naudts een enorme kans kreeg op de gelijkmaker. De Helmondse spits had een vrije loop richting Dominik Kotarski, maar schoot hard in het zijnet.

Pogingen zonder overtuiging
Een kwartier voor het rustsignaal kwam Jong Ajax wederom met de schrik vrij. Uit een corner kon Juul Respen vrij inschieten vanaf de 5-meterlijn, maar hij schoot naast. De Ajacieden kregen vervolgens een aantal kansen om voor rust de voorsprong te vergroten, maar pogingen van Lang, Lassina Traoré en Sergiño Dest misten overtuiging.

Noa Lang zoekt zijn weg.
Noa Lang zoekt zijn weg.

Gravenberch geeft lucht
Na rust slaagden de Amsterdammers er wel in om de score te verdubbelen. In de 54e minuut schoot Ryan Gravenberch van afstand met succes raak: 0-2. De middenvelder had 10 minuten later ook een belangrijk aandeel in de 3e Amsterdamse treffer. De atletische Ajacied gaf een goede bal op Kühn, die eenvoudig de 0-3 binnenschoot.

Daarna stagneerde het spel van de uitploeg en creëerde het weinig. Perr Schuurs kreeg nog wel een uitgelezen kans op de 0-4, maar de captain schoot de bal vanaf 2 meter huizenhoog over.

Spannend werd het niet meer in het SolarUnie stadion. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Jong Ajax een onnodige tegengoal. Dominik Kotarski redde eerst knap, maar werd vervolgens in de rebound wel gepasseerd: 1-3.

Scoreverloop Helmond Sport – Jong Ajax: 10. Danilo Pereira 0-1, 55. Ryan Gravenberch 0-2, 64. Nicolas Kühn 0-3, 90. Diego Snepvangers 1-3.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Kemper (80. Bakboord); Ekkelenkamp, Gravenberch, Lang (46. Jensen); Kühn (68. Bijleveld), Traoré, Danilo.

Bekijk ook: Doelpunt van de maand

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots