Menu
Justin Kluivert in voetsporen van vader Patrick

Justin Kluivert in voetsporen van vader Patrick

Jong Ajax verloor vrijdagavond weliswaar met 1-0 van MVV, toch gebeurde er iets moois in Maastricht. Justin Kluivert maakte namelijk zijn debuut in het betaald voetbal.

Kluivert zat vrijdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax. De 17-jarige Zaandammer en speler van Ajax O19 laat al weken zien dat hij in vorm verkeert met zijn vele doelpunten en assists. Zoals afgelopen woensdag in Volendam, waar hij twee keer scoorde en drie assists afleverde in de 0-6-overwinning op Volendam O19.

Sein om te gaan warmlopen 
In het begin van de tweede helft gaf Marcel Keizer het sein aan Kluivert om te gaan warmlopen. ,,Ik was heel blij toen de trainer me dat vertelde’’, zei Kluivert. In de 67ste minuut ging het bord van de vierde official dan eindelijk omhoog. 7.786 dagen na het winnende doelpunt van zijn vader Patrick in de Champions League-finale van 1995 verving Kluivert zijn ploeggenoot Vince Gino Dekker. ,,Dat was echt een topgevoel", glunderde de jonge debutant. ,,Voetballen voor veel publiek is heel wat anders en dat voel je meteen. Er kwam natuurlijk gezonde spanning bij kijken maar die verdween toen ik het veld in kwam."

7.786 dagen na goal Kluivert senior in Wenen. https://t.co/YcEKw459Xk

— Michel Abbink (@sportzeloot) 16 september 2016

Kluivert creatief en talentvol
Trainer Marcel Keizer vond dat Ajax vers bloed nodig had in de wedstrijd en bracht daarom Kluivert binnen de lijnen. ,,Justin is een creatieve en talentvolle speler die een goal kan maken en dat hadden we nodig. Hij heeft het erg goed gedaan voor zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Dat we uiteindelijk de wedstijd niet wonnen lag zeker niet aan hem.’’

,,Dat zijn mooie woorden van de trainer, die me veel vertrouwen geven. We zullen zien waar het schip uiteindelijk strandt", besloot Kluivert met een knipoog.

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto: Pro Shots