Menu
Kranten: 'Boost richting woensdag'

Kranten: 'Boost richting woensdag'

Ajax pakte zondag voor het eerst in 5 jaar weer een prijs. Met 1 van de 2 Nederlandse hoofdprijzen is de club echter nog allerminst tevreden, zo wordt in de ochtendkranten volop benadrukt. Een overzicht van de nieuwsartikelen uit de media vind je hier.

AD: 'Op naar meer?'
De algemene voorpagina van het Algemeen Dagblad valt dus gelijk met de deur in huis "Op naar meer?", vraagt de krant zich hardop af. Om boven het artikel zelf de nadruk nóg meer te leggen: 'Nu de échte hoofdprijzen nog.' "Na afloop regent het filmpjes van feestvierende Ajax-spelers. Maar de foto die algemeen directeur Edwin van der Sar later op de avond op zijn Twitteraccount plaatst, vertelt eigenlijk het verhaal. Daar zit hij met collega-directeur Marc Overmars, zittend op een bankje in de kleedkamer. De KNVB Beker keurig tussen het duo ingeklemd. Hun koerswijziging bij de club heeft een eerste prijs opgeleverd. Nu de échte hoofdprijzen nog."

Trouw: 'Volwassen Ajax zet volgende stap'
"In de bekerfinale weerspiegelde zich namelijk wederom de volwassenwording van Ajax. Het bleef na een stroeve openingsfase geduldig opereren, voorzichtig wachtend op de kansen die zouden komen", schrijft de journalist van Trouw. Om verder de trainer Erik ten Hag te quoten: "Deze wedstrijd moesten we winnen”, constateerde hij voorzichtig in de catacomben van de Rotterdamse Kuip. "Omdat we na een mooi seizoen niets tastbaars willen winnen, maar ook om de rust te behouden. Sterker nog: ik zie dit als een boost richting woensdag."

'Ajax neemt zelden genoegen met het minimale en zoekt altijd naar plusjes'

De Volkskrant: ‘Eerste tastbare resultaat in Ajax-prijzenslag’
"Het leek wel Bevrijdingsdag voor Ajax, maar dan in de sportieve variant. Ajax vermorzelde Willem II met sprekende cijfers: 0-4. Ajax, dat woensdag in Amsterdam tegen Spurs voetbalt in de halve finales van de Champions League, bleef zelfs gretigheid uitstralen na 0-4, want Willem II was officieel de thuisclub. Het is een van de zeven schoonheden van Ajax, dat zelden genoegen neemt met het minimale en altijd zoekt naar plusjes."

De Telegraaf: 'Bevrijd na vijf jaar'
"Na het laatste fluitsignaal van Serdar Gözübüyük schakelde Ajax ook officieel door naar het duel met Tottenham Hotspur, dat woensdag de deur naar de Champions League-finale in Madrid (1 juni) moet openen. De spelers vierden hun bescheiden feestje met de supporters en de clubleiding koos er op voorhand voor geen officiële huldiging te (laten) organiseren. Ajax heeft dit seizoen grotere doelen. B j nog vier zeges of drie overwinningen en een gelijkspel tegen Tottenham heeft Ajax de triple. De droom daarover duurt voorlopig voort, in elk geval tot woensag en voor Ten Hag en zijn spelers hopelijk tot en met 1 juni."

Bekijk ook: Highlights bekerfinale Willem II - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl