Menu
Marleen Molenaar weg bij Ajax

Marleen Molenaar weg bij Ajax

Ajax neemt na ruim 5 jaar afscheid van Marleen Molenaar. In 2012 trad zij bij Ajax in dienst als manager vrouwenvoetbal. De club besloot die zomer een vrouwenteam op te richten dat deel kon gaan nemen aan de hoogste vrouwencompetitie.

Molenaar was verantwoordelijk voor het neerzetten van deze voor Ajax compleet nieuwe tak en bouwde dit in 5 jaar uit tot een nu professionele en succesvolle organisatie. In 2014 wonnen de Ajax Vrouwen de KNVB Beker en in 2017 de beker én de landstitel, waarna het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League werd bereikt.

De voormalige international Molenaar was, na haar actieve loopbaan als speelster, van 2007 tot en met 2010 actief als manager vrouwenvoetbal bij AZ. In die periode werd het vrouwenteam van AZ 3 keer op rij landskampioen.

'Dankzij haar inzet heeft vrouwenvoetbal een prominente rol gekregen binnen organisatie'

Directeur Marc Overmars: ,,Marleen Molenaar heeft de afgelopen 5 jaar goed en belangrijk werk verricht. Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van het vrouwenvoetbal bij Ajax. Dankzij haar inzet heeft het vrouwenvoetbal een prominente rol gekregen binnen de organisatie. Na 5 jaar vinden wij het tijd voor een frisse wind en een nieuw gezicht om een vervolg te geven aan het werk van Marleen.''

Lees ook: Ajax Vrouwen kampioen!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees