Menu
Multifunctionele Mazraoui wacht geduldig zijn kans af

Multifunctionele Mazraoui wacht geduldig zijn kans af

Jong Ajax gaat momenteel fier aan kop in de Jupiler League. Één van de meest ervaren spelers is Noussair Mazraoui, die op Mateo Cassierra na dit seizoen de meeste minuten maakte in Jong Ajax. Een groot voordeel is dat Michael Reiziger op meerdere posities een beroep op hem kan doen.

Mazraoui kreeg het af en toe zwaar te verduren in het thuisduel met Telstar: ,,We wilden té graag die 1-0 maken, en toen opeens die 0-1 viel, was direct het goede spel even weg. In de tweede helft pakten we het goed op, creëerden we veel kansen, maar konden we helaas niet winnen. Ik kreeg ook een paar flinke trappen, al ben ik dat nu wel gewend in de Jupiler League. Ik ben een speler die makkelijk open draait en als de tegenstander te laat is, krijg ik vaak een schop. Gelukkig kan ik altijd wel door.”

'Als de tegenstander te laat is, krijg ik vaak een schop. Gelukkig kan ik altijd wel door'

Mazraoui begon in de Ajax-opleiding als verdediger. Hij klom in zijn al ruim 10 jaar durende carrière als Ajacied op tot aanvallende middenvelder, waarbij hij tegen Telstar zelfs rechtsbuiten stond. ,,Ik heb tegen de trainer gezegd dat de 8- en 10-positie als aanvallende of verdedigende middenvelder mijn beste posities zijn. Daar komen mijn kwaliteiten het best tot hun recht. Als de boys van Ajax 1 terugkomen, blijf ik altijd spelen, omdat ik multifunctioneel inzetbaar ben. Als rechtsbuiten kreeg ik tegen Telstar in de eerste 20 minuten niet zo vaak de bal. Dus ging ik mijn geluk op het middenveld beproeven.”

Mazraoui snelt voorbij zijn tegenstander in het thuisduel met Telstar: 1-1.
Mazraoui snelt voorbij zijn tegenstander in het thuisduel met Telstar: 1-1.

,,Ik moet mezelf niet gek maken dat ik het team moet gaan dragen”, vervolgt Mazraoui op sportcomplex de Toekomst. ,,Ik heb wel al een jaartje Jupiler achter de rug; er zijn dit jaar jonge jongens bijgekomen die hun eerste jaar op dit niveau spelen. Tuurlijk probeer je ze te helpen waar je kan en elkaar te inspireren.”

'Ik moet mezelf niet gek maken dat ik het team moet gaan dragen'

Jong Ajax verspeelde al in 2 van de 3 thuiswedstrijden punten, terwijl het in uitwedstrijden vooralsnog prima gaat. Volgens ‘Nous’ heeft dit ook te maken met de instelling van de tegenstanders op de Toekomst.  ,,Vorig jaar hadden we het heel lastig in de uitduels, terwijl we thuis de tegenstanders helemaal kapot maakten. Je ziet dat de tegenstanders hier op de Toekomst bang voor ons zijn. Ze zijn blij met een puntje, bij Telstar juichte iedereen na het gelijkspel. Als ze scoren zakken ze met z’n allen terug. Dat is voor ons soms moeilijk voetballen, daar moeten we mee leren omgaan.”

Hoopt Mazraoui op zelfde bekerscenario?
Met de bekerwedstrijd tegen ASV De Dijk op het oktoberprogramma denkt Mazraoui nog even terug aan de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys van een jaar eerder, toen zijn toenmalige teamgenoten Carel Eiting en Pelle Clement hun debuut maakten. Hoopt Mazraoui nu op zo’n zelfde scenario voor hem? ,,Natuurlijk is er een klein beetje hoop dat je kan debuteren. Maar als ik er niet bij zit, ben ik niet teleurgesteld. Ik heb geduld en blijf wachten op m’n kans. Wanneer de tijd rijp is, komt die kans vanzelf wel.”

Lees ook: Jong Ajax gelijk tegen Telstar, rentree Sinkgraven
Lees ook: Matthijs de Ligt weer van de partij

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beelden: Pro Shots/Erwin Spek