Menu

Nederlagen Haarlem en GBA

Haarlem heeft zondag op eigen veld een gevoelige 1-4 nederlaag tegen Den Bosch geleden. Ook Germinal Beerschot Antwerpen verloor in eigen huis. Moeskroen won met 0-2.

Al na ruim een kwartier spelen kwamen de Brabanders bij Haarlem op 0-2. Ketting scoorde in de 64ste minuut nog wel een eretreffer (1-3) maar aanklampen kon de thuisploeg niet.

Den Bosch hoefde niet tot het uiterste te gaan om korte metten met de Haarlemmers. Na de 1-3 probeerde Van Veen met een extra aanvaller in het veld voor Longuet. Er kwam inderdaad meer druk op het Brabantse doel maar het waren uiteindelijk de gasten die nog een keer scoorden, 1-4.

Bij Haarlem stonden de Ajacieden Longuet en Douglas in de basis. Longuet moest na 66 minuten het veld verlaten ten faveure van Tamerus, terwijl Douglas van interim-trainer Leo van Veen wel de 90 minuten mocht volmaken.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden ere-voorzitter Henk Hut.

Opstelling Haarlem: Koroglu, Baas, Groot, Hooijboer, Piket, Willems, Longuet(Tamerus 66.), Supusepa (Lagendijk 59.), Ketting, Douglas en Mulders (Promes 82.).

Germinal verloor voor het eerst sinds 13 maanden op eigen veld. De deelneming van Ajax, met Ajacieden Mokoena, Walker, Quansah en Obodai in de gelederen, hield in de eerste helft gelijke tred met Moeskroen, maar moest na afloop toch met lede ogen toezien dat alle punten meegingen naar Moeskroen.

Opstelling GBA: Verbist, Mokoena, Walker, Marinovic, Bodor, Obodai, Huysmans, De Wree, Snelders, Quansah, Kpaka.