Menu
Neraysho Kasanwirjo: 'Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld'

Neraysho Kasanwirjo: 'Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld'

De 17-jarige Neraysho Kasanwirjo speelt sinds 2011 bij Ajax en tekende in 2018 zijn 1e profcontract. De centrale verdediger van Ajax O17 vertelt onder andere over de vergelijking met Sergio Ramos en zijn voorbeelden. Ook blikt Kasanwirjo vooruit op de mini-Klassieker van aankomende zaterdag.

Hé Neraysho, zaterdag speel je met Ajax O17 tegen Feyenoord O17. Wat verwacht je van het duel?
"Ik denk dat wij de voetballende ploeg zijn en Feyenoord veel in duels gaat. Vanuit daar willen zij omschakelen naar de aanval. Het is aan ons om daar goed tegenover te staan. Voor mij voelt elke wedstrijd als een finale, maar tegen Feyenoord is dat gevoel er nog wat meer dan tegen andere ploeg."

Je bent speler bij Ajax O17 en O19, hoe zit dat precies?
"Officieel ben ik speler bij Ajax O17 en ga ik vanaf volgend seizoen naar Ajax O19. Bij welk team ik speel en train, hangt af van de wedstrijd op zaterdag. Doordeweeks train ik vooral met O19 mee. Afhankelijk van het duel op zaterdag, train ik op vrijdag bij O17 of O19. Komende zaterdag is O19 vrij en speel ik mee met O17."

'De handelingssnelheid bij O19 ligt hoger, maar volgens mij kwam ik aardig goed mee'

Afgelopen zaterdag was je debuutwedstrijd bij Ajax O19, hoe beviel dat?
"We stonden 3-1 achter tegen AZ O19, dus dan is het minder om je debuut te maken. Maar ik viel wel sterk in, dus dat deed me wel goed. De spelers bij O19 zijn groter en sterker. Ook ligt de handelingssnelheid wat hoger, maar volgens mij kwam ik aardig goed mee."

Kasanwirjo debuteerde zaterdag bij Ajax O19.
Kasanwirjo debuteerde zaterdag bij Ajax O19.

Hoe zou je jezelf omschrijven als voetballer?
"Ik ben een harde centrale verdediger die van de bal houdt. Aanvallend wil ik ook een steentje bijdragen door bijvoorbeeld een goede crosspass te geven. Vroeger speelde ik bij mijn amateurclub op nummer 10. Bij Ajax ben ik verdediger geworden, dat gaat goed."

'De jongens in het team noemen me weleens Sergio Ramos'

Word je ooit vergeleken met een voetballer?
"Binnen de club vinden ze me op Navajo Bakboord lijken, waarom weet ik niet precies. De jongens in het team noemen we weleens Sergio Ramos, omdat ze mij ook een harde verdediger vinden.
Zelf vind ik dat wel meevallen. Zo pakt Ramos regelmatig een gele kaart, dat valt bij mij wel mee!"

Wie zijn je voorbeelden, bij Ajax of daarbuiten?
"Matthijs de Ligt! Ik kijk veel naar hem, Matthijs is een goede verdediger en sterk aan de bal. Hij is een echte leider en ik denk dat ik daar wel wat van kan leren. Buiten Ajax 1 is mijn moeder mijn grootste voorbeeld. Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder heeft ons altijd overal in gesteund. Zij is er bij alle wedstrijden en toernooien bij, terwijl ze ook gewoon werkt. Dat waardeer ik enorm." 

Lees ook: Mini-Klassieker live op YouTube

Tekst en beeld: Ajax.nl