Menu

O'Briens weerzien met Ikedia

Binnen de wedstrijd Groningen-Ajax wordt nog een duel gespeeld en wel dat tussen Ikedia en O'Brien. De Nigeriaanse rechtsbuiten speelt dit seizoen op huurbasis in het Noorden van het land en krijgt zondag te maken met zijn Amerikaanse oud-ploeggenoot, die zich verheugt op het weerzien. ,,Het zal wel lachen worden, Pius kennende."

Dit seizoen verhuurde Ajax Ikedia aan Groningen en daar kan de club zondag misschien wel spijt van krijgen als de Nigeriaan erg op dreef is. Ikedia kijkt uit naar de wedstrijd, laat hij op www.fcgroningen.nl weten. ,,Het zal voor mij wel een rare wedstrijd worden. Spelen tegen je oude club, niet met, maar tegen John O'Brien. Het komt natuurlijk wel vaker voor, zoals Figo die speelt mèt Real Madrid tègen Barcelona. Maar ik zal aanstaande wedstrijd gewoon genieten van de wedstrijd zoals ik dat altijd doe."

Ook O'Brien kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalige teamgenoot. ,,Ik ken hem door en door. Hij is snel, heeft gevaarlijke acties en een goede steekpass. Ik weet precies wat wel en niet werkt bij hem. Je moet bijvoorbeeld niet proberen de bal direct van hem af te pakken, je moet het juiste moment zien te kiezen. Concentratie is heel belangrijk, want hij kan zomaar tussen twee of drie man uitkomen."

De Amerikaan verwacht een gezellige ontmoeting. ,,Ik denk dat we wel met elkaar zullen lachen. Ik zal hem niet sparen in de duels. Misschien ben ik zelfs harder, want als je tegen een vriend speelt, wil je zeker niet verliezen. Dat motiveert enorm."

O'Brien kijkt uit naar dit seizoen. ,,We moeten een stap vooruit maken, we hebben meer vertrouwen en moeten nu aan goed voetbal gaan werken. Nu niet alleen punten pakken zoals vorig seizoen. Dat is er nog niet uitgekomen, we kunnen veel meer. Elke week hoop je er iets van terug te zien, maar je weet niet hoe het gaat in een wedstrijd."

Zien we het zondag terug? ,,Groningen-uit voelt als de andere kant van de wereld. Zij vechten hard, werken hard. Ik heb beelden van de wedstrijd Groningen-Vitesse gezien en Groningen deed veel over de flanken. Maar nu is die Fransman weg, geloof ik. Toch hebben ze gevaarlijke spelers en een kopsterke spits. Maar het moet ons lukken. Natuurlijk hoop ik dat het voor Pius goed gaat dit seizoen, maar niet tegen Ajax!"