Menu
'Ook tijdens de vakantie sport ik iedere dag'

'Ook tijdens de vakantie sport ik iedere dag'

Rond de kerstdagen keren veel Ajacieden huiswaarts en vinden we ze terug in alle uithoeken van de wereld. Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Andre Onana en Mateo Cassierra geven een kijkje in de kerstdagen op hun thuisfront. In deze laatste aflevering is het de beurt aan Mateo Cassierra.

Mateo, pak jij je koffers voor een kerstdiner in Colombia?
,,Absoluut. Op het moment dat de interview verschijnt zit ik al een week in Colombia bij mijn familie. Ik kijk ernaar uit om tijd met mijn familie door te brengen. Zij zijn heel belangrijk voor me.”

Hoe zien de kerstvakantie eruit in huize Cassierra?
,,Lekker rustig. En lekker warm, want het is er deze tijd van het jaar vaak boven de 25 graden. Verder gaan we uiteraard heerlijk eten en genieten van de lokale specialiteiten. Op het weer na verschilt de kerstvakantie in Colombia niet veel van die in Nederland, denk ik. De insteek is hetzelfde: uitrusten en
genieten met familie, vrienden en tijd voor elkaar.”

@andreonana.24 @daosanchez13 ⚽️

Een foto die is geplaatst door Mateo Cassierra (@cassierrajr) op

Sta je zelf ook in de keuken?
,,Mijn moeder kan erg goed koken, dus daar verheug ik me op. Nu ik sinds een half jaar in een ander land woon, heb ik zelf ook leren koken. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf kan zorgen en een gezonde maaltijd kan bereiden.”

Ben je bang voor extra kerstkilo’s?
,,Nee hoor. Natuurljk eet je rondom de feestdagen meer dan gebruikelijk, misschien wel twee keer zoveel. Het is echter maar tijdelijk. En ik ga tijdens de vakantie ook iedere dag sporten in de gym. Dat is belangrijk, want tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft knokt iedereen voor zijn plek. Je
moet er klaar voor zijn als de trainer je nodig heeft.”

Heb je een kerstwens?
,,Ik heb heel veel wensen voor 2017, zowel individueel als collectief. Een van die wensen is om veel wedstrijden te winnen met Ajax.”

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto: Ajax.nl

Merry ❌Mas 😉 pic.twitter.com/uauiX1deQn

— Mateo Cassierra (@mateo_casierra) 23 december 2016