Menu
Oranje Leeuwinnen winnen trainingsduel met Belgen

Oranje Leeuwinnen winnen trainingsduel met Belgen

De Oranje Leeuwinnen hebben de oefeninterland tegen België donderdag met 1-2 gewonnen. Het vriendschappelijke duel in Tubeke was een weerzien voor veel selectiespeelsters van Ajax Vrouwen.

Eerder deze week werd de oefeninterland tegen Denemarken afgelast. De Deense voetbalbond moest de ontmoeting annuleren na een arbeidsconflict met de speelsters. De Denen waren notabene in de laatste EK-finale de opponent van Oranje. De kersverse Europees kampioen vond in België een last-minute sparring partner.

Basiskrachten Van Dongen en Van der Gragt
Merel van Dongen en Stefanie van der Gragt hadden op het nationale voetbalcentrum in Tubeke een basisplaats. Sisca Folkertsma, Liza van der Most, Kelly Zeeman plus de potentiële Oranje-debutanten Marjolijn van den Bighelaar en keeper Lize Kop begonnen op de bank. Bij de Belgen verschenen de Ajacieden Davina Philtjens en Nicky van den Abbeele aan de aftrap.

Oranje beleefde een prima start. Anouk Dekker kopte in de derde minuut uit een corner raak: 0-1. Shanice van de Sanden maakte er halverwege de eerste helft 0-2 van. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman ging met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de pauze verving Van der Most ploeg- en clubgenoot Van der Gragt. Folkertsma werd voor de laatste 25 minuten ingebracht.

Het lukte de Belgen niet de achterstand ongedaan te maken. Tine De Caigny deed haar best met de 2-1. Net als op het afgelopen EK in Nederland leverde de burenruzie een 2-1-overwinning voor Oranje op.

Lees ook: Ajacieden schrijven historie met Oranje Leeuwinnen

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots (archief)