Menu
Saturday round-up: Vreugde en verdriet bij Ajax-jeugd

Saturday round-up: Vreugde en verdriet bij Ajax-jeugd

De Ajax-jeugd heeft er een kampioen bij. Ajax O10 wist op eigen veld in de Twin Games met 33-10 te winnen en sleepte het kampioenschap binnen. Ajax O19 kwam op voorsprong tegen Feyenoord, maar gaf in de tweede helft de zege uit handen. Check de prestaties van de jeugdelftallen in de Saturday round-up!

Een druk programma op de Toekomst deze zaterdag. Maar liefst 6 jeugdteams van Ajax speelden een thuiswedstrijd. De dag werd afgetrapt door Ajax O10, voor hen stond de kampioenswedstrijd tegen Vitesse O10 op de rol. In de Twin Games wisten de talentjes aan Ajax-zijde met 33-10 te winnen waardoor een Amsterdams feestje volgde.

Bekijk ook fotoverslag van kampioenschap Ajax O10.
Bekijk ook fotoverslag van kampioenschap Ajax O10.

Gelijktijdig met de kampioenswedstrijd van Ajax O10, stond Ajax O12 tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Ook deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg. Met een mooie 11-5-overwinning kon Ajax O12 tevreden zijn.

Om 12:00 uur stond er een echte topper op het programma. Ajax O16 ontving op het hoofdveld PSV O16. Ajax begon direct dreigend aan de wedstrijd, maar kreeg een flinke tegenslag te verwerken. Nuri Emre Aksit maakte hands in het strafschopgebied, waardoor de ploeg van Richard Knopper met 10 man door moest. Ajax-doelman Harm Dieker wist echter de penalty te stoppen, waardoor de schade beperkt bleef.


In de eerste helft kwam Ajax O16 zelfs op voorsprong. Dillon Hoogewerf zorgde met een harde knal voor de 1-0. In de tweede helft wisten de bezoekers geen gebruik te maken van het overtal, omdat Ajax O16 controle bleef houden over de wedstrijd. Uitslag: 1-0.

Op het andere veld stond Ajax O13 tegenover AZ O13. Ondanks dat het de nummer-1 tegen de nummer-2 betrof, was het een wedstrijd met weinig belangen. De bezoekers waren eerder al kampioen geworden, en voor Ajax restte slechts nog de 2e plek in de competitie. Toch liet Ajax zien de wedstrijd overtuigend te willen winnen. Na een sterke eerste helft met een aantal kansen, maar geen doelpunten gingen de ploegen met 0-0 de kleedkamer in. In de tweede helft kwam Ajax O13 goed uit de startblokken met de snelle openingstreffer. Toen Julian Rijkhoff er vlak voor tijd 2-0 van maakte, was de wedstrijd beslist.

Ook Ajax O13-2 speelde een thuiswedstrijd. Om 12:30 uur ontvingen zij Fortuna Wormerveer O13-1. Deze wedstrijd ging met 1-3 verloren.

Het slotakkoord op de Toekomst was voor Ajax O15. Om nog kans te maken op het kampioenschap, moest op eigen veld gewonnen worden van SC Heerenveen. De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen in de eerste helft op voorsprong. Spits Jay Enem kopte een bal knap over de doelman en zette daarmee de 1-0 op het scorebord. Na de rust keerde de wedstrijd. Na 5 minuten spelen, viel de gelijkmaker al. En enkele minuten later was daar zelfs de 1-2, wat tevens de eindstand was. Ajax O15 maakt geen kans meer op het kampioenschap, AZ is 7 punten uitgelopen en met nog 2 wedstrijden voor de boeg, is dat gat niet meer te overbruggen.

Complete uitslagenoverzicht

Thuis
Ajax O12 – AZ O12 11-5
Ajax O10 - Vitesse O10 33-10 (Twin Games)
Ajax O16 - PSV O16 1-0
Ajax O13 - AZ O13 2-0
Ajax O13-2 - Fortuna Wormerveer 1-3
Ajax O15 - SC Heerenveen O15 1-2

Uit
FC Utrecht O11 - Ajax O11 7-12
Feyenoord O19 - Ajax O19 2-2

Bekijk ook: Het kampioensfeest van Ajax O10
Lees ook:
Ajax O19 speelt gelijk in Rotterdam, titel naar PSV

Tekst: Ajax.nl/Bram van Beek
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe