Menu
Sierhuis: 'Mijn belangrijkste goal ooit'

Sierhuis: 'Mijn belangrijkste goal ooit'

Jong Ajax is kampioen van de Jupiler League geworden. Het was wederom Kaj Sierhuis die de ban moest breken. Nadat hij vorige week als invaller de winnende had gemaakt tegen FC Volendam was hij zaterdagavond wederom als invaller beslissend. ,,Dit was mijn belangrijkste goal ooit.”

Vooraf gaven de Ajacieden aan dat de voorbereiding op MVV-thuis net zo zou zijn als bij andere competitiewedstrijden, maar Sierhuis merkte vanaf de bank dat de praktijk toch anders uitwees. ,,Ik denk zeker dat er wel kampioensspanning op stond. Ik zag verschijnselen die we normaal niet zien, vooral in de balaannames. Kampioenswedstrijden zijn nooit heel goed, maar we moesten ‘m over de streep trekken en dat is gelukt.”

90. THEY HAVE DONE IT! 🏆🥇#JongAjax is kampioen van de @JupilerLeague! ❌❌❌ pic.twitter.com/nGVVuKU1gK

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 april 2018

Zenuwslopende avond op de Toekomst
De spanning was niet alleen op het veld voelbaar, maar op de bank was het voor de spits zo mogelijk nog groter: ,,Het was zenuwslopend, en zoveel spannender op de bank dan in het veld. Op de bank ben je bezig met alles eromheen en wil je zo graag het veld in om uit te razen. Als je erin komt met een 1-0 achterstand kun je eigenlijk niet zo heel veel meer fout doen. Volgens mij was de 1-1 mijn 1e balcontact. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk altijd wat balgevoel moet creëren, maar deze kon bijna niet mis.”

,,Achteraf is dit het mooiste scenario”, vervolgt Sierhuis. ,,Maar vooraf had ik liever gehad dat het na een kwartier al 3-0 stond. Dan was het klaar geweest en konden we lekker voetballen. Nu is de ontlading wel extra groot. Ik wist al dat ik er rond de 65e minuut in zou komen, maar na die penalty ging ik alvast klaarstaan. Er moest wat gebeuren. Of dit mijn belangrijkste goal ooitl was? Zeker, al was die winnende tegen Volendam hiervoor mijn belangrijkste, haha.”

Minder individuele klasse
Na de 1-1 van Sierhuis en de 2-1 van Mateo Cassierra was de 1e Jupiler League-titel voor Jong Ajax een feit. ,,Dit is het kampioenschap van het collectief", stelt Sierhuis.

,,Vorig jaar hadden we meer individuele klasse, met onder meer jongens als Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Iemand als Carel Eiting speelde vorig seizoen alles, maar heeft nu maar een paar keer meegedaan. Vorig seizoen waren er zoveel spelers die het op individuele klasse konden beslissen. Dit jaar wat minder, maar we hadden wel een kern met heel goede vrienden die elkaar steunen en wat pasjes extra wilden zetten. Dat heeft uitgemond in al die overwinningen en nu in de titel.”

Bekijk ook: Highlights Jong Ajax - MVV

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst