Menu
Teleurstellend gelijkspel Ajax Vrouwen tegen PEC

Teleurstellend gelijkspel Ajax Vrouwen tegen PEC

De Ajax Vrouwen hebben een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel behaald tegen PEC Zwolle. Door dit resultaat loopt Ajax ernstige averij op in de titelstrijd. FC Twente won namelijk wel en neemt de leiding over van PSV Vrouwen dat deze speelronde vrij was.

Vooraf zei trainer Benno Nihom dat het thuisduel met PEC Zwolle in de kampioensrace ook weer een interessante zou worden. En hij kreeg gelijk, want zeker in de eerste helft waren de gasten het gevaarlijkste en ook dat had Nihom wel zien aankomen: “PEC Zwolle kan wat meer risico nemen dan FC Twente deed.”

Dat duel met Twente won Ajax vorige week heel knap met 2-0. Maar ook toen was de eerste helft aftasten en werd er zelf niet heel veel gecreëerd in de eerste 45 minuten. Dat was nu niet anders. Zwolle kwam er 3 keer gevaarlijk uit en keepster Lize Kop onderscheidde zich met een knappe redding op een schot van oud-Ajacied en Zwolle-aanvoerster Babiche Roof. Negen minuten later voorkwam Kop met een goede save de 0-1 en in de 33e minuut zag de Ajax-keepster Zwolle via Van Dalen net naast schieten.

Eshly Bakker.
Eshly Bakker.
Vanity Lewerissa.
Vanity Lewerissa.
Lucie Akkerman in duel.
Lucie Akkerman in duel.
Grote kans voor Lewerissa.
Grote kans voor Lewerissa.
Teleurstelling bij Loïs Schenkel.
Teleurstelling bij Loïs Schenkel.
Ajacied van de Wedstrijd: Lize Kop.
Ajacied van de Wedstrijd: Lize Kop.

Ajax kon daar pas in de tweede helft kansen tegenover zetten. In de 57e minuut had het eigenlijk 1-0 moeten worden, maar Lucie Akkerman schoot over na een mooie vrije trap van Lisa Doorn. Kort daarna manifesteerde Vanity Lewerissa zich goed. In de 60e minuut stuitte ze op de Zwolse keepster en 4 minuten later schoot ze net naast.

Strafschop ontzegd?
Diep in de tweede helft had Ajax een strafschop kunnen krijgen en misschien wel moeten krijgen nadat Zwolle hands maakte in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuifde de protesten van Ajax echter rigoreus weg.

Rentree Chantal de Ridder.
Rentree Chantal de Ridder.

Slotoffensief
In de 80e minuut maakte Chantal de Ridder na maanden absentie vanwege haar zwangerschapverlof en de geboorte van haar dochter, haar rentree. De spits verving verdediger Caitlin Dijkstra waardoor Ajax de druk verder op ging voeren richting de Zwolse defensie. Ondanks de wissels - eerder had Schenkel Van den Bighelaar afgelost - lukte het niet een beslissing te forceren. Het bleef 0-0.

FC Twente won wel, waardoor de Enschedese ploeg de leiding heeft overgenomen. De competitie ligt nu vanwege interlandverplichtingen enkele weken stil en de Ajax Vrouwen komen pas weer op vrijdag 19 april in actie, uit bij PSV.

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle 0-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van Es, Dijkstra, Doorn, Van der Most; Akkerman, Van den Bighelaar (72. Schenkel), Verhoeve; Lewerissa, Jansen, E. Bakker

Lees ook: Goaltjesdief Tromp (16) verovert Europese records

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé