Menu
Trabelsi is weer fit

Trabelsi is weer fit

Hatem Trabelsi begon met een achterstand aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, en raakte door ziekte nog wat verder achterop. De Tunesische verdediger is echter sinds het begin van deze week fit en traint weer met een lach op zijn gezicht.

Hatem Trabelsi keerde later terug van vakantie omdat hij met Tunesië in de maand juni nog de Confederations Cup in Duitsland moest spelen. De week dat hij weer begon met trainen bij Ajax, leverde nauwelijks voldoende tijd op om weer in vorm te komen. Trabelsi werd ziek in Duitsland en moest de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld, waarin de andere latere instromers hun eerste vijfenveertig minuten konden maken, aan zich voorbij laten gaan.

Vanaf het begin van deze week kan de Tunesiër echter weer ongehinderd trainen. Trabelsi kijkt altijd al vrolijk als hij voetbalt, maar is hij er een tijdje uit geweest dan is de 'smile' helemaal niet van zijn gelaat te kijgen. ,,Ik voel me weer goed'', sprak de razendsnelle verdediger na afloop van de oefensessie. ,,Ik ben weer fit en ben klaar om te spelen.''

Hoewel trainer Danny Blind begrijpelijkerwijs nog geen uitspraken doet over een mogelijke basiself, lijkt Trabelsi de voorkeur te genieten als rechtsachter. Net als op woensdag speelde de Afrikaanse verdediger tijdens het trainingspartijtje op donderdag aan een rechterkant waar ook Nigel de Jong en Steven Pienaar stonden geposteerd. Zoals ze aan het einde van vorig seizoen al demonstreerden zijn de drie uitstekend op elkaar ingespeeld.

De selectie werd donderdag weer in een aantal groepen opgesplitst, zodat de oefeningen met werkbare aantallen konden worden volbracht. Een groep deed een rondo terwijl twee groepen een oefening deden waarbij inspelen, kaatsen en afronden centraal stonden.

In de grote partij die het slot vormde van de training, speelden de Ajacieden elf tegen elf. Intussen werkte Fed Grim met de overgebleven keepers en veldspelers op het kunstgrasveld. Het groepje werd verrast toen plotseling de sproeiers aangingen. Kenneth Vermeer stond, als hij tussen de doelpalen stond, precies 'onder de douche' en verliet zijn plek in de goal. ,,Contractbreuk'', constateerde Grim waarna de jonge doelman op zijn schreden terugkeerde.

Gescoord werd er niet veel in de onderlinge wedstrijd, waarin het er wel fanatiek aan toeging. Om de zoveel tijd draaiden drie spelers van het groepje van Grim in. Julien Escudé hoorde daar nog niet bij. De aanvoerder kampt nog met wat lichte klachten en mag de duels nog niet aangaan.

Thomas Vermaelen moest het trainingsveld eerder verlaten. De Belgische verdediger bleef na een scrimmage op het gras liggen met wat leek op een pijnlijke enkel. Rond het middaguur stuurde Blind zijn mannen allemaal naar binnen. Vrijdag wacht Arsenal en die wedstrijd vormt de eerste echte test voor de Ajacieden in aanloop naar de competitie en de voorronde van de Champions League. Voor dat laatste toernooi is vrijdag om 12.00 uur de loting.