Menu
Van den Bighelaar: ‘We kunnen strijdlustig PSV verwachten’

Van den Bighelaar: ‘We kunnen strijdlustig PSV verwachten’

De Ajax Vrouwen spelen vrijdagavond hun laatste reguliere duel van de Eredivisie. Marjolijn van den Bighelaar blikt vooruit: ,,Ik denk dat PSV heel gedreven en strijdlustig naar ons toe komt. Zij moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de kampioenspoule.”

In tegenstelling tot Ajax is PSV nog niet verzekerd van een plek in de play-offs. Alleen winst telt voor de Eindhovense vrouwen. Ajax staat 2e op de ranglijst en is al wel zeker van de kampioenspoule (beste 5 teams). Van den Bighelaar verwacht een aanvallend PSV. ,,Zij moeten uit hun comfortzone stappen en veel druk zetten om goals te maken. Wij zijn goed voorbereid en hebben verschillende scenario’s bekeken en getraind.’’

Puntje achterstand op Twente?
Bij winst wordt het gat met koploper FC Twente verkleind tot 1 punt. ,,Natuurlijk gaan wij vol voor de winst”, zegt Van den Bighelaar. ,,Als wij vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen, dan gaat PSV forceren en ontstaan er ruimtes. Wij zijn gewend dat ploegen net iets extra’s geven tegen ons en dat geldt ook voor PSV. In het mannenvoetbal is Ajax – PSV een topper en dat is in het vrouwenvoetbal niet anders. Het gaat een pittige strijd worden.”

Dikverdiend! Marjolijn van den Bighelaar schoot afgelopen vrijdag de #Ajaxvrouwen op 2-0 tegen Excelsior/Barendrecht! 💥

Check highlights 👉 https://t.co/82Gtg6GyQS #ajaexc pic.twitter.com/F3lnN1QHDn

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 12 februari 2018

Weer scherp voor de goals
Van den Bighelaar heeft dit seizoen 8 keer gescoord voor de Ajax Vrouwen in de Eredivisie. ,,Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team. De eerste wedstrijden kwam ik niet tot scoren, maar nu loopt het weer. Ik hoor de mensen om mij heen zeggen: ‘je bent weer op dreef, je bent weer scherp voor de goal’. Ik moest wennen aan het nieuwe systeem. Het was even schakelen. Gelukkig voelt het nu vertrouwd en komen de doelpunten weer vanzelf.”

Kom naar de Toekomst
Ajax – PSV wordt gespeeld op de Toekomst en begint om 19:30 uur. De toegang tot deze wedstrijd is gratis. Van den Bighelaar kijkt er naar uit. ,,We gaan er alles aan doen om de 3 punten te pakken. Het wordt spannend, maar met de steun van onze fans moet het zeker lukken!”

Bekijk ook: Ajax Vrouwen willen PSV uit play-offs houden
Lees ook: Highlights sc Heerenveen - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl