Menu
Penaltykillers van Oranje O17 door naar finale EK

Penaltykillers van Oranje O17 door naar finale EK

Oranje O17 heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap in Engeland. Na een 0-0-remise werd via strafschoppen afgerekend met gastland Engeland. In de finale wachten de leeftijdsgenoten van Italië, die op hun beurt België versloegen.

Er begonnen in Chesterfield maar liefst 4 Ajacieden in de basis: Liam van Gelderen, Brian Brobbey en de gebroeders Quinten en Jurriën Timber. De Amsterdamse vertegenwoordiging had na 5 minuten al bijna succes. Maar het hoofd van de Engelse doelman stond een treffer van aanvoerder Van Gelderen in de weg. 

Oranje bleef dreigend op de helft van de tegenstander. Aanspeelpunt Brobbey en partner Daishawn Redan kregen een aantal mogelijkheden. Daarna kwam ook Engeland steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust zorgden 2 levensgrote kansen voor opwinding bij het Engelse thuispubliek. Dankzij missers van Faustino Anjorin (paal) en Matthew Daly (schot voorlangs) konden de Nederlanders echter opgelucht de kleedkamers opzoeken.

�� | Na een sterke openingsfase van Oranje komt nu Engeland iets beter in de wedstrijd. Na een half uur is de stand nog 0-0. #ENGNED pic.twitter.com/OPlzkFLhtW

— OnsOranje (@OnsOranje) May 17, 2018

Masterclass penalty's schieten
Oranje O17 begon ook de tweede helft veelbelovend, met Mohammed Ihattaren als gevaarlijkste man. De linksbuiten zorgde 2 keer met fraaie schijnbewegingen voor voldoende ruimte, maar zijn schoten leverden niet het gewenste resultaat op. Een kwartier na rust was het tijd voor een Ajax-wissel. Ryan Gravenberch kwam in de ploeg voor Brobbey.

De ploegen hielden elkaar ook in de slotfase in evenwicht, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Nederlanders hoopten de succesvolle penaltyreeks in de kwartfinale tegen Ierland te herhalen. Het werd een masterclass penalty's schieten met een gedroomd einde...

Na 11 succesvolle strafschoppen - 6 voor Nederland en 5 voor Engeland - verrichtte Oranje-doelman Joey Koorevaar de beslissende redding. Hij zorgde ervoor dat de talenten zondag in de finale mogen aantreden tegen Italië.

Vreugde!
Vreugde!

Lees ook: Van Gelderen: Scoren voor NL, juichen voor '075'
Lees ook:
Oranje O17 na dramatische ontknoping naar halve finale

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots